Slijepi arheolog otkrio najstariji prikaz rođenja djeteta!

By 25. studenoga 2011.Iz medija

Međunarodni tim arheologa na arheološkom nalazištu Poggio Colla, sjeveroistočno od Firenze, otkrio je više od 2.600 godina star prikaz žene koja rađa.
Arheolozi pretpostavljaju kako se radi o najstarijem do sada otkrivenom prikazu rođenja djeteta u zapadnjačkoj umjetnosti, objavio je Discovery News.
Ovakvi prikazi su rijetki u drevnoj umjetnosti. Ima ih nekoliko iz doba stera Grčka i Rima, no ova datira 600 godina pr.n.e’, kazao je Phil Perkins, profesor arheologije na Otvorenom sveučilištu u Milton Keynesu u Engleskoj.
Dvije slike rođenja djeteta pronađene su na dijelu keramičke posude stare više od 2.600 godina na etrušćanskom nalazištu Poggio Colla u blizini Firenze.
Prikaz je otkrio William Nutt, apsolvent antropologije na Sveučilištu u Teksasu koji je – slijep!
Slike prikazuju glavu i ramena bebe koja ‘izlazi’ iz majke. Majka je prikazana iz profila, s podignutim koljenima i jednom rukom, prenosi dnevnik.hr
 
Izvor: Znanost – Hrvatski popularno-znanstveni portal , objavljeno 26.10.2011.http://www.znanost.com/clanak/slijepi-arheolog-otkrio-najstariji-prikaz-rodenja-djeteta/#ixzz1eh1hLTkr