Video tečajevi - za trudnice i
pripreme za dojenje

Tečaj za trudnice 1. dio – trudnoća

Hrvatska komora primalja nastavlja s online edukacijama te sada možete pogledati Tečaj za trudnice 1. dio – trudnoća. Primalje su jedini zdravstveni djelatnici kojima u Zakonu o primaljstvu i Direktivi EU stoji da educiraju obitelji i žene o fiziologiji trudnoće, porođaju, babinju i dojenju. U ovoj online edukaciji će Vas prvostupnica primaljstva Biserka Matok-Glavaš educirati o trudnoći te o tome kada se obavljaju pregledi u trudnoći. Govori se i o tromjesečjima u trudnoći i njihovom karakteristikama te što je to bitno ponijeti u rodilište.

Naglašava se važnost fizičke aktivnosti u trudnoći te govori kada je pravo vrijeme za otići u rodilište prilikom početka porođaja. Nadamo se da će Vam informacije u ovom tečaju biti korisne i od pomoći.

Tečaja za trudnice 2. dio – porođaj

“Porod je čaroban početak bezuvjetne ljubavi“ naglašava prvostupnica primaljstva Biserka Matok-Glavaš u II. dijelu online Tečaja za trudnice. Nakon I. dijela u kojem je bilo riječi o trudnoći, II. online Tečaj za trudnice educira Vas o porođaju. U ovoj edukaciji možete naučiti što je to fiziološki porođaj, koja su porođajna doba, te o postupku koji se provodi pri dolasku u rodilište kao i još cijeli niz savjeta i informacija. Nadamo se da će vam ova edukacija biti od koristi.

Tečaj pripreme za dojenje

S obzirom na trenutnu situaciju vezanu uz pandemiju korona virusom, osobito glede ograničenja kretanja i posebnim uvjetima rada zdravstvenog sustava koji onemogućuju dosadašnju praksu edukacije trudnica, Hrvatska komora primalja odlučila je izraditi on line tečajeve vezano uz trudnoću, porođaj i dojenje.

Primalje su jedini zdravstveni djelatnici kojima u Zakonu o primaljstvu i Direktivi EU stoji da educiraju žene i obitelj te su najkompetentnije osobe koje mogu savjetovati žene o fiziologiji trudnoće, porođaju i puerperiju te o dojenju.

2020 godina je od strane Svjetske zdravstvene organizacije proglašena godinom medicinskih sestara i primalja, a najbolji način za obilježiti istu je pokloniti nešto onima kojima je to potrebno. Nadamo se da će vam tečajevi biti informativni i korisni.

Upišite se na mailing listu
i putem e-maila primajte
najnovije obavijesti!