Dan otvorenih vrata povodom Međunarodnog dana primalja, 05.05.2023., u OB Varaždin

By 4. svibnja 2023.Obavijesti

Dan otvorenih vrata povodom Međunarodnog dana primalja, 05.05.2023., u OB Varaždin

Međunarodni dan primalja

Dana 05.svibnja obilježava se Međunarodni dan primalja. Već tradicionalno diljem Hrvatske primalje obilježavaju svoj dan raznim aktivnostima. Primjerice informiranjem i edukacijom svih zainteresiranih što je ujedno prilika za druženje, razmjenu iskustava i stjecanje novih znanja.

Osim okupljanja i druženja na sam dan primalja, mjesec svibanj je za svaku primalju prožet posebnim duhom primaljstva. Ovim danom nastojimo povezati trudnice s primaljama kako bi dobile što više informacija vezanih za dolazak njihovog djeteta na svijet. Veza obitelji i primalja je neraskidiva. Prilika je to da se naglasi važna uloga primalja u zdravstvenoj zaštiti žena i novorođenčadi, a isto tako da se proširi ideja o primaljama i primaljstvu.

OvogodišnjI Međunarodni dan primalja obilježava se pod sloganom: „Ponovo zajedno – od znanosti do stvarnosti“.

Budući da je veza primalje i žena posebno naglašena u trudnoći i pripremi za porođaj, vrata rodilišta će tog dana biti otvorena trudnicama i njihovim pratnjama. Primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin na Međunarodni dan primalja pozivaju sve zainteresirane da posjete rodilište, te da se upoznaju s radom primalja od 11-14 sati.

U 11 sati će u Predavaonici 2 predstavljanje primalja i rodilišta početi kratkim prigodnim predavanjem. Nakon toga će zainteresirane trudnice i njihove pratnje po grupama, primalje voditi da upoznaju rodilište, uključujući i rađaonicu.

S veseljem Vas pozivamo da nam se pridružite u obilježavanju ovog posebnog dana za primalje.

Alenka Blaži.mag.obs.

Predsjednica područnog vijeća HKP Varaždinske županije