Pretraga Dokumenata

Pravni dokumenti: Službeni dopisi

Dopis Pučkoj pravobraniteljici – Stanje primaljstva i primaljske skrbi u Republici Hrvatskoj

Hrvatska komora primalja uputila je dopis Pučkoj pravobraniteljici kako bi ju obavijestili o diskriminatornom položaju primalja (primalja srednje stručne spreme, primalja-asistentica/primaljskih asistenata, prvostupnika/ca primaljstva te magistra/i primaljstva) u zdravstvenom sustavu, a posebice po pitanju radnih mjesta i koeficijenata.

Pravni dokumenti: Aktivno sudjelovanje

Prijedloga Pravilnika o izmjeni Pravilnika o naknadi putnih i drugih troškova

Poštovane/i,

radi ostvarivanja cilja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koji proizlazi iz odredaba Zakona o pravu na pristup informacijama, objavljuje se Prijedlog Pravilnika o izmjeni Pravilnika o naknadi putnih i drugih troškova.

Sukladno članku 11. stavku 2. Zakona o pravu na pristup informacijama u nastavku dajemo obrazloženje Prijedloga Pravilnika o izmjeni Pravilnika o naknadi putnih i drugih troškova.

Hrvatska komora primalja odlučila je uskladiti Prijedlog Pravilnika o  izmjeni Pravilnika o naknadi putnih i drugih troškova Komore primalja sa Pravilnikom o izmjeni i dopuni Pravilnika o porezu na dohodak koji je stupio na snagu s danom 01.01.2024. godine kojim je povećan neoporeziv iznos naknade za korištenje privatnog automobila u službene svrhe sa 0,40 eur po prijeđenom km na 0,50 eur po prijeđenom km.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji žele dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Prijedloga Pravilnika o  izmjeni Pravilnika o naknadi putnih i drugih troškova da to učine do 13. ožujka 2024. godine na e-mail adresu: [email protected]  s naznakom „Primjedbe na Prijedlog Pravilnika o izmjeni Pravilnika o naknadi putnih i drugih troškova“.

1 / 59

Upišite se na mailing listu
i putem e-maila primajte
najnovije obavijesti!